"SOUNDHEALING"

GONGAR & KLANGSKÅLAR

I yogan används Gongar och klangskålar oftast i samband med den avslutande vilan men spelas ibland även till vissa yogapositioner, såsom i GongYoga. Dessa ljud och vibrationer hjälper oss att komma in i ett djupavslappnat, meditativt tillstånd där vi kan balanseras på olika plan och öka flödet av prana/livsenergi/Qi. Det här är en form av soundhealing.

Vibrationerna från Gongar och klangskålar påverkar oss både fysiskt, mentalt, emotionellt och energimässigt.  Vibrationerna aktiverar alla celler i kroppen och rör sig med lätthet i kroppen som till stor del består av vatten. De kickar igång vårt parasympatiska nervsystem som hjälper oss att slappna av - vilket minskar stresspåslag, det bryter tankesnurret samt frigör känslomässiga och energimässiga blockeringar. Vi når en djupare nivå av avslappning samt många positiva effekter likt vanlig meditation.

Det krävs inga specifika tekniker för att ta del av vibrationerna. Du sitter eller ligger ned i avslappnad viloposition och tar del av alla positiva effekter, oavsett om du är vaken eller sover. Enkelt, härligt och effektivt.

Efter en avslappning med Gong och/eller skålar upplever många en ökad känsla av lugn och ro - en harmonisk känsla både i "kropp & knopp".  

Good vibes, helt enkelt =)

För dig som älskar Gong och är Gong-nörd precis som jag, så kan jag varmt rekommendera Gongbad Online Podden med Frida Helsing Ohlsson. I denna pod intervjuar Frida flera av Sveriges Gongspelare och Gongälskare. Du finner även en intervju med mig där - om du vill höra mer om min Gong-resa.

https://open.spotify.com/episode/07DhmTGZ9ykGsOY4Qi3rsw?si=RiebGaatT9mlDcGld4z4IA