Yoga, Gong & Reiki

hösten 2020


Yogakurs "Min Yoga" 

Lustfyllt, Habo 

FULLBOKAT!


Hur gör jag yogan till "min egen" i min vardag...? Vad kan jag justera, ta bort eller lägga till för att anpassa till just mina behov - här och nu...? Vilken yogaform/tradition borde jag förhålla mig till...?

Ibland känns det övermäktigt att ta sig an ett tidskrävande, traditionellt yogapass enligt en viss yogaform (och ibland är det helt perfekt *ler* inget är rätt eller fel) vilket kan leda till att det inte blir någon yoga alls. På den här kursen övar vi på att känna in signalerna från kropp och knopp, så att vi kan skapa en yoga-practice för oss i stunden - för kroppen, sinnet, hjärtat och själen. För dagens behov - ibland hinner man med 3 fysiska övningar, ibland en 5 minuters meditation och ibland ett helt yogapass på allt från 30-90 minuter... Endast DU kan känna vad du behöver just nu. Den här kursen passar alla - kom som du är och gör yogan till DIN.

Vi använder traditionella tekniker från Kundaliniyoga, Yinyoga samt även några inslag från Ashtangayoga. Kursen består av fysiska positioner (asanas), andningstekniker (pranayama), handpositioner (mudras) och energiövningar i form av meditation och chanting. Varje klass på Lustfyllt avslutas dessutom med en lång djupavslappnande Gongvila.

Varje månad har ett tema och består av 2 st kurstillfällen. 

  1. 1 klass med Gongvila, då vi ses på Lustfyllt (söndagar 16.30-18.30)
  2. 1 st online-klass som släpps veckan efter klassen på Lustfyllt, där vi fördjupar oss och provar fler tekniker som hör till månadens tema. Onlineklassen kan du använda när du vill och hur många gånger som helst under kursperioden. (Onlineklasserna är endast tillgängliga för dig som går kursen)

OBS! Begränsat antal platser = max 9 st.

För att förhålla oss till dagens Corona-uppmaningar och ha ett tryggt och bra utrymme i salen när vi träffas, är antalet platser färre än vanligt.

  • Kurstillfällen: 8 st
  • Kursstart 23:e augusti på Lustfyllt kl 16.30-18.30
  • Kurspris: 1450 kr

Early Bird pris: 1200 kr (boka och betala din kurs, senast 14:e juni)

  • Boka genom att maila: yogaloveraw@hotmail.com
  • Din kursplats bekräftas efter inbetalning.
  • Höstens datum på Lustfyllt (kl 16.30-18.30): sön 23/8, sön 20/9, sön 18/10 och sön 15/11.
  • Online-klasser släpps veckan efter klassen på Lustfyllt.

Yinyoga & Gongvila

På Ekbacken i Bondstorp, 

Söndag 6/9 kl 18.00-19.30, FULLBOKAT 

Söndag 11/10 kl 18.00-19.30

Söndag 8/11 kl 18.00-19.30, FULLBOKAT 
Vi gör mjuk och restorativ Yinyoga tillsammans. Varje position hålls i några minuter. I Yinyoga släpper vi taget om strävan/borde/presterande. Här handlar det om att landa, stanna upp och känna in - att avstå ifrån allt som är forcerat. Att vara snäll mot kroppen, att komma i kontakt med långa djupa andetag och försöka hitta lugn och balans både i sinnet och hjärtat. Yogaklassen avslutas med en lång och skön gongvila.

Vibrationerna och ljudet från Gongarna tar oss till en djup avslappning och många upplever en meditativ effekt. Vårt parasympatiska nervsystem aktiveras, vilket hjälper oss att slappna av, att bryta tankesnurret och kan reducera stresspåslag. Du behöver inte göra någonting när jag spelar på Gongarna, endast ligga ned, slappna av och bara vara i upplevelsen.

De här klasserna passar alla, oavsett yogavana. Ta med en yogamatta/liggunderlag, samt en filt till den längre gongvilan, då vi ligger alldeles stilla.

Din plats bekräftas när du har Swishat. Maila din bokning på: yogaloveraw@hotmail.com.

Pris: 180 kr

Varmt välkommen


Reiki behandlingar

På Ekbacken i Bondstorp.

OBS! Dessa tider är nu bokade men du får gärna kontakta mig för alternativ.

I höst kommer jag att erbjuda Reiki behandlingar till "prova-på-pris". Jag finns tillgänglig på Ekbacken i Bondstorp söndag 6/9 samt söndag 8/11 och erbjuder 3 behandlingstider per dag.

Behandlingen tar ca 60-75 minuter.

Pris: 300 kr (ord. pris: 600 kr)

Du bokar din tid genom att maila mig: yogaloveraw@hotmail.com

Vi kan även boka Reiki behandling på distans. En distansbehandling tar ca 30 minuter. Pris: 130 kr (ord. pris: 250 kr) Kontakta mig om det är av intresse, fler tider finns tillgängliga under hela hösten, då detta ej är beroende av att jag hyr lokal. Efter distansbehandling så har vi en avstämning efteråt, för att fånga upp eventuella frågor och reflektioner.


Reiki är avdragsgillt så du kan använda ditt friskvårdsbidrag till dessa behandlingar. Reiki klassas som rehabiliterande friskvård av skatteverket. 


Under en behandling, så ligger du på en massagebänk, fullt påklädd och med en extra filt, om du vill. Behandlingen börjar med att jag lägger båda mina händer, mjukt och lätt på ditt huvud. Jag förflyttar mina händer på ett lugnt och tryggt vis, ned till dina fötter. Beröringen görs med mjuka, lätta händer och ibland håller jag händerna i ditt energifält strax ovanför kroppen. Vi är olika och upplever energi olika.... vanliga upplevelser under en behandling är: värme, pirrningar, flöde. Många upplever en djup avslappning och det är vanligt att man slumrar till. Efteråt kan man känna sig lite frusen, ungefär som efter en massage. Ta lite extra hand om dig och lyssna till dina behov, som kanske uppstått under behandlingen. 

Reiki är en traditionell Japansk, holistisk behandlingsmetod som arbetar med kroppens naturliga läkningsprocess samt fyller på vårt energiförråd. Reiki är oberoende av tro/livsåskådning och kan tas emot av alla. Man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera. Den mjuka handpåläggningen aktiverar kroppens "må-bra-hormoner" samt vårt subtila energisystem.

Allt levande har livsenergi och behöver livsenergi. I våra kroppar finns energibanor (kallas för meridianer i kinesisk medicin och motsvarar nadis i yogisk filosofi), där energi/Qi/prana flödar. Vi kan påverka vårt energisystem med ex. Akupunktur, akupressur och Reiki.

Reiki ersätter inte läkarvård eller medicinska ordinationer. Reiki kan däremot ges till alla, för att lindra smärta, reducera stress och ångest samt bidra till ett stärkt immunförsvar. Under en Reiki behandling så behandlar man personen som helhet - varmed att det är ett fint komplement till andra behandlingar eller hälsoinsatser.

Jag spelar Gong på Ängsbacka Yogafestival 2020 - Inställt pga Corona. Kanske nästa år 2021...

Det erbjuds både Gongbad och GongPujas på schemat (utöver massor av inspirerande yogaklasser). Ses vi där?


Företagsuppdrag och enstaka grupper:

Jag håller yoga, meditation och Gongvila för företag, kompisgäng och enstaka grupper. Kontakta mig för upplägg och pris.


Anmälan, betalning samt avbokningspolicy:

Du anmäler dig till klass/event/kurs genom att maila mig: yogaloveraw@hotmail.com

Din plats är reserverad till dig när jag har sett din Swish-betalning. Jag skickar ett bekräftelsemail till dig.

Swish: 0700658412, ange ditt namn och datum för eventet.

Avbokning som sker senare än 48 timmar innan enstaka klass/event hålls, återbetalas ej. Avbokning av kurs som sker senare än 1 vecka före kursstart, återbetalas ej.