...

 Om mig 

Jag heter Camilla Wahlstedt och bor strax utanför Jönköping.

Jag var tidigt nyfiken på meditation och den första meditationskursen hittade mig 1995. Parallellt med ett mer fysiskt inriktat hälsointresse (jag var aerobicsinstruktör på den tiden) så följde diverse spännande alternativa kurser och workshops. Mitt spirituella intresse hade väckts.

Yogan hittade mig 2002 och först i formen av Poweryoga. Kort därefter hittade jag min absolut mest älskade yogaform - Kundaliniyoga, vilken även är min grunddisciplin. Längs vägen har jag fyllt på med Viryayoga, Ashtangayoga, Yinyoga, Aerialyoga och flertalet meditationskurser.

 Gongen tog tydlig plats i mitt liv 2008, då jag gick en första kurs för Gongmaster Don Conreaux. Därefter har jag fyllt på med flertalet fördjupningskurser för Gongmaster Mhetab Benton och Jens Zygar. Gongens ljud och vibrationer är magiskt helande och jag blev precis "lika förälskad"  i den som i Kundaliniyogan.

 Jag har hållit yogaklasser regelbundet sedan 2004 och främst inom Kundaliniyoga, Meditation, Yinyoga samt olika klasser/events av Gongbad och Gongmeditationer.  Jag gick min Kundalinilärarutbildning 2004-2006 för Wiveca Leuchovius och Bhai Himat Singh och har dessutom haft förmånen att ha Adam Svensson som min mentor. Det var Anna Bjärkvik som fick mig att börja med Ashtangayoga 2011. Det ledde inom kort till flertalet Ashtangayogalärarutbildningar för Manju Patthabi Jois. Som strössel på dessa utbildningar så har jag även hunnit med andra yogaformer, samt några alternativa/spirituella fördjupningskurser.

Mina yogaklasser finns på olika platser och studios, då jag inte har någon egen yogastudio. Under våren 2020, hittar ni mina klasser på Lustfyllt utanför Habo. Därutöver dyker jag upp i några andra sammanhang/samarbeten och eventuellt blir det även någon pop-up klass framåt vårkanten... - håll utkik!

Jag höll mitt första yogaretreat med övernattning (tema Shakti) hösten 2018. Årets retreat med övernattning 2019 hade temat "Restorative Retreat" och det lutar starkt åt att det blir ytterligare ett Restorative Retreat hösten 2020.

Yogan är min grund i allt, mitt ankare när livet är intensivt och när det stormar runt omkring. Den finns där oavsett vad som pågår gällande familj, relationer, hälsa och yrkesliv. Den ger mig kraft, trygghet, balans, vila, återhämtning, glädje, upptäckarlust, inspiration samt utmaning i både kropp, sinne och själ. Den påminner mig om att jag duger precis som jag är, att jag är en del av "allt" och att jag får välja att leva mitt liv på mitt sätt. Att rulla ut min yogamatta och vara öppen för det som behövs i stunden skapar spegling och kontakt med mig själv - både gällande yogan och livet utanför yogamattan. Jag är helt enkelt en lyckligare och bättre version av mig själv när jag yogar och mediterar.

"Travel light, live light, spread the light, be the light" - Yogi Bhajan.

Jiwan Shakti Kaur - The princess of the lifeforce.

(Vilket är mitt givna spirituella namn som Kundaliniyogalärare.)