"ENERGIARBETE"

REIKI

Reiki är en traditionell Japansk, holistisk behandlingsmetod som arbetar med kroppens naturliga läkningsprocess samt fyller på vårt energiförråd. Reiki ersätter inte läkarvård eller medicinska ordinationer. Reiki kan däremot ges till alla, för att lindra smärta, reducera stress, ångest och på det sättet bidra till ett stärkt immunförsvar. Reiki kan bidra till förbättrad sömn och ökad avslappning. Vanliga effekter är en upplevelse av mental och emotionell balansering då Reiki löser upp blockeringar i vårt energisystem. 

Man behandlar alltid personen som en helhet - varmed att det är ett fint komplement till andra behandlingar eller hälsoinsatser. Den mjuka handpåläggningen aktiverar kroppens "må-bra-hormon" oxytocin och stressnivån sjunker i kroppen. Reiki är oberoende av tro/livsåskådning och kan tas emot av alla. Man behöver inte "tro på healing" för att det ska fungera. 

Allt levande har livsenergi och behöver livsenergi. I våra kroppar finns energibanor (kallas för meridianer i kinesisk medicin och motsvarar nadis i yogisk filosofi), där energi/Qi/prana flödar. Vi kan påverka vårt energisystem med ex. Akupunktur, akupressur, yoga, soundhealing och  Reiki m.m.

Reiki är avdragsgillt så du kan använda ditt friskvårdsbidrag till dessa behandlingar. Reiki klassas som rehabiliterande friskvård av skatteverket.

Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet i Sverige.

Hur går det till? När du får en behandling, så ligger du på en massagebänk, fullt påklädd och med en extra filt, om du vill. Behandlingen börjar med att jag lägger båda mina händer på ditt huvud. Jag arbetar mig sedan ned till dina fötter i ett lugnt tempo och med mjuka, lätta händer. Vi är olika och upplever energi olika.... vanliga upplevelser under en behandling är: värme, pirrningar, kyla, flöde...  Många upplever en djup avslappning och det är vanligt att man slumrar till. Reiki fungerar oavsett om man sover eller är vaken. Efter en behandling är det vanligt att känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång. Man kan även känna sig lite frusen, ungefär som efter en massage. Ta lite extra hand om dig och lyssna till dina behov, som kanske uppstått under behandlingen. Det finns inga rätt eller fel gällande din upplevelse, allt är personligt och unikt och kan dessutom upplevas olika från tillfälle till tillfälle.

Reiki på distans, kan användas som uppföljningsbehandling efter en behandling IRL. Det kan också vara ett bra alternativ om det är stora geografiska avstånd. Under sessionen sitter eller ligger du på en plats där du får vara lite ifred och kan komma till ro. Jag skickar Reiki därifrån jag befinner mig. Efter sessionen har vi kontakt för att stämma av eventuella frågor och reflektioner.

Hur fungerar Reiki på distans? Eftersom Reiki är ett energiarbete som ej är begränsat av fysisk plats eller tid och rum, så fungerar det även på distans. Man kan jämföra det med att en fysisk behandling är som att använda internet med en kabel och distansreiki är som att använda internet via wi-fi. Man kan likna Reiki-energin som vi jobbar med som "information som ligger i molnet" och som vi kan koppla upp oss till och tanka ned ifrån. Allt är energi, vi är energi - all energi är sammankopplad och vi är en del av en större helhet (enligt den Hermetiska lagen). Strax före distans-Reiki så fokuserar både jag och mottagaren på att nu ska Reiki ske. Jag riktar min uppmärksamhet till personens namn, eventuell plats osv. På så vis har vi båda fokus och intention på det som ska ske och är således mer mottagliga för flödet av energi. På liknande vis som när två enheter är påslagna för att kunna kopplas ihop med Bluetooth.. Det här med placeboeffekt och trons kraft...? Ja, min upplevelse är (och det både forskas på och bevisas i kvantfysik) att både placebo och tro/intention kan ge stor effekt och gott resultat.

Din Reiki behandling ska förskottsbetalas och vara betald senast 48 timmar före bokad tid, annars ser jag det som en avbokning och erbjuder tiden till andra klienter. När du har bokat en Reiki behandling hos mig, så mailar jag kompletterande info till dig, inför behandling.


Reikis fem principer:

Bara för idag ska jag....

  • släppa all min ilska
  • släppa all min oro
  • känna tacksamhet
  • utföra mitt arbete hederligt och ansvarsfullt
  • vara vänlig mot alla jag möter


För kännedom:

1, Jag är inte läkare eller psykolog och ställer således inga diagnoser eller analyserar specifika medicinska problem/utmaningar. I Reiki behandlar man personen som helhet. Reiki är ett komplement till vården, inte istället för tradtionell vård. Sök traditionell vård om du behöver.

2, Jag har 100% sekretess och gör ej några anteckningar om dig eller din Reiki behandling.